dimecres, 24 de novembre del 2021

Prova 1

 aaaa

Drake, cantant i compositor de Hip Hop

 


Aubrey Drake Graham, más conocido como Drake, es un cantante y compositor de Hip Hop, Pop y R & B (Ritmo de Blues en inglés). Nació el 24 de Octubre de 1986 en Toronto, (Canadá). De madre inglesa y padre afro-americano, cuando Drake tenía tan solo 5 años sus padres se separaron y se quedó con su madre en Canadá mientras su padre volvía a Memphis, (EE.UU) donde había nacido. El divorcio de sus padres le marcó profundamente y le obligó a hacerse adulto a temprana edad. También le influenció en los estudios ya que tuvieron que cambiar de barrio y de escuela varias veces porque Drake no conseguía centrarse.

 

En 2006, con 20 años Drake grabó su primer mixtape llamado “Room”, con artistas como Trey Songz y Lupe Fiasco. Año después grabó su segundo mixtape llamado “Comeback Season”. Fue sacando canciones hasta 2009 que su fama empezó a aumentar y comenzó a trabajar con grandes artistas como Rihanna, Dj Khaled, Jay-Z, etc. Ese mismo año Drake tuvo una caída en su concierto con Lil Wayne interpretando “Best I Ever Had”. Esa caída lo llevó a una operación quirúrgica de los ligamentos de la rodilla.

 

En 2010 sacaria su primer álbum llamado “Over” y con ese álbum consiguió una nominación a los Grammy como mejor interpretación rap en solitario.

 

Actualmente tiene 34 años y es uno de los artistas más conocidos del pop.


dijous, 20 de maig del 2021

Nou projecte de batxillerat en 3 anys

 


Nou projecte que han proposat per ampliar els àmbits del batxillerat

 

El Departament d'Educació prepara un nou format de Batxillerat que renovarà el model existent, vigent des del 2008. El seu objectiu principal és crear una etapa educativa més personalitzada on els estudiants puguin dissenyar el seu propi itinerari i es presenti un model d'assignatures molt més competencials.

 Segons avança TV3, Educació vol centrar aquest nou model de Batxillerat en una formació molt més pràctica, aplicant tots els coneixements al dia a dia i no tant centrar-se en una part teòrica. Això, però, no significa que s'abandoni la memorització de conceptes ni tampoc deixar enrere la teoria. El focus se situarà només en els temes estrictament necessaris.

Actualment, el model de Batxillerat vigent des del 2008 té tres branques: l'artístic, el científic-tecnològic i l’humanístic-social. Ara, però, Educació vol instaurar una quarta branca: la general. Aquesta permetrà a l'alumne escollir diferents assignatures de diferents modalitats per anar definint el seu futur formatiu i professional.

 El Batxillerat es podrà fer en 3 anys i no només en 2 (sense comptar casos especials ni repeticions) .Això permetrà la flexibilització de les assignatures o els itineraris que triï l'estudiant. En tot cas, Educació no ha especificat si això afectarà els anys de secundària a l'ESO o si ho farà amb la majoria d'edat dels alumnes.


Los ángeles de Charlie

 

Els Àngels de Charlie és una pel·lícula molt coneguda, ja que ja existien versions anteriors, com per exemple: dues pel·lícules, una del 2000 i una altra del 2003 i la sèrie del 1976 amb un total de 5 temporades. La serie en la seva època va ser tot un èxit global, tant que a Espanya la sèrie va ser reemesa a Telecino els anys 90 En aquest article ens centrarem en la del 2019. Aquesta tracta de tres noies espies que s’hauran d’enfrontar a moltes situacions diferents.

 

ARGUMENT

Un equip d'Anglès, liderat per l'operatiu principal John Bosley, captura a l'malversador internacional Jonny Smith a Rio de Janeiro i el lliurament a les autoritats nord-americanes. Un any després, la divisió europea de l'Agència Townsend és informada que Elena Houghlin, una enginyera i programadora emprada per l'empresari Alexander Brok, vol exposar als seus superiors, és a dir, el cap de desenvolupament de Brok, Peter Fleming, per encobrir un descobriment sobre com un dispositiu de conservació d'energia que ella va ajudar a inventar, anomenat Calisto, té el potencial de desencadenar atacs fatals quan s'usa.

 PREMIS I NOMINACIONS

 Aquesta pel·lícula ha estat nominada a diferents premis, a 6 exactament.  No ha guanyat cap, només un, i ens ha sorprés bastant, ja que ha guanyat el premi de Secuela o Nova Versió que no s’hauria d’haver fet. Totes les altres nominacions no han sigut guanyades

 

REPARTIMENT

 

Kristen Stewart: Kristen Jaymes Stewart és una actriu estatunidenca de cinema i televisió. Fa el paper de Sabina Wilson, una de les tres protagonistes a la pel·lícula. En la pel·lícula actua com a espia.





Naomi Grace Scott: és una actriu, cantant i compositora británica. Actua com a Elena Houghlin, una científic que treballava per una empresa, amb una arma d’última tecnologia.

Elena Houghlin: Ella Balinska és una actriu anglesa. És coneguda per haver protagonitzat la comèdia d’acció de 2019 Charlie's Àngels. En el seu paper treballa juntament amb la seva companya Sabina Wilson i un any després és tornen a trobar en una missió on coneixen a Elena Houghlin.

PER QUÈ LA RECOMANEM?

 La recomanem molt, ja que totes l’hem vist més d’una vegada perquè amb una no vam tenir prou. Ens va encantar el tema i tot el repartiment. Totes i cada una de les escenes estàn molt ben fetes i enganxent molt ja que et fan anar canviant de bando moltes vegades. Ens ha encantat i la recomanem moltíssim.


Marques de cosmética que testan amb animals

 

La crueltat animal es viralitza i fa pensar a molta gent sobre les marques que compren

Últimament s'està fent viral la gent que parla sobre les marques que testen en amb animals. Cada cop la gent s'està donant compte de la crueltat animal que pateixen els animals per unes simples cremes o uns productes de maquillatge.

El que ens sembla més estrany és que normalment les marques més cares com Chanel testan amb animals.

Molta gent està a favor de que les marques de cosmética que testan ja que diuen que abans de posar-s'ho a la cara han de veure que no se'ls hi irritarra la pell.

Fa poc es va viralitzar un vídeo d’animació on un conill amb el que testen explica el seu dia a dia a la seva vida.

Enllaç video

Com podem veure en el video el conill “Ralph” explica un dia la seva vida. Aquest video es un video fort i per algunes persones difícil de comprendre pero ha sigut un cop de realitat per a la societat. A moltes marques de cosmetica que testan amb animals els hi està caient molt “hate” ja que tothom s’està donant conta de la crueltat cap els animals.

 

A la Xina hi ha com a requisit que la gran majoria del cosmetics han d’esta provats amb animals abans de posar-los a la venta i això fa que per a moltes marques de cosmètica les morts i patiment dels animals és un petit preu a pagar a cambio de garantitzar la expansió del mercat de cosmética.

Europa té els estàndards de benestar animal més alts de món.

Europa porta més de 40 anys treballant per millorar la qualitat de vida dels animals. A més, les regles europees tenen un impacte positiu en la legislació de tercers països. Protegeixen sobretot als animals de granja, però també als salvatges, als animals de laboratori ia les mascotes. 


Jordi Cruz

 


Jordi Cruz es un cocinero catalan que actualmente tiene 42 años. Jordi Cruz se formó como cocinero en la escuela superior de Hostelería de Manresa, se metió a trabajar a los 14 años en Estany Clar el restaurante de un pueblo de las afueras de Barcelona, allí fue donde recibió su primera estrella michelin a los 26 años en el año 2004.

 

Se convirtió en chef a los 26 años, pasando a ser el chef más joven de España, en Noviembre de 2017 consiguió que su restaurante ABaC que está en Barcelona (passeig de gracia)  ya contaba con  3 estrellas michelin, Jordi como chef tiene 6 estrellas michelin.

Jordi Cruz también fue conocido por bastante gente ya que también ha salido en un programa de televisión española que se llama Master chef, este programa trata de cocina, es un programa en el que hay aspirantes y 3 chefs que evaluaron los platos de los aspirantes y en cada programa se echa a uno de los aspirantes ya que cada vez los retos se ponen más difíciles, Jordi es uno de las jueces que están evaluando los platos de los aspirantes.

Tiene un amor con una chica llamada Rebecca Lima, una chica brasileña quince años menor que él. Ella es empresaria y ha hecho la carrera de arquitectura, antes de que conociera a Jordi Rebeca Lima gestiona una empresa de trajes de baño y tenia que cruzar el atlántico para poder llevar su marca, la marca de trajes de baño se llama Ind Brand, actualmente tiene llevar su marca desde casa ya que por las medidas del Covid no puede viajar tanto, pero gracias a los avances tecnológicos lo puede hacer todo virtualmente.




Brownie

 


Poques receptes hem hagut de repetir tantes vegades com aquesta abans de publicar-la. I és que he fet unes quantes proves abans de decidir-me per una recepta o altra. Si us hi poseu, trobareu que hi ha moltes receptes diferents, i en certa manera, és comprensible. Cadascú l'adapta al seu gust. Aquesta que us proposo avui, considero, té un punt d'equilibri just entre el qual seria un pa de pessic i un comble. És a dir, per a mi, un brownie ha de ser cruixentment tou o tovament cruixent.

 

Sembla una incoherència el que dic, oi? El que he buscat és trobar aquell punt d'untuositat que omple el paladar de xocolata intens. En qualsevol cas, per a gustos colors, què diuen, però permeteu-me recomanar-vos aquest brownie i, si el voleu fer, us agrairé que em feu arribar el vostre feedback. Espero que us agradi.

 

INGREDIENTS:

 

140 g farina fluixa

 

140 g mantega

 

2 ous

 

200 g cobertura de xocolata negra

 

50 g de cacau en pols

 

75 g de trossos de nous

 

150 g de sucre morè

 

5 g de sal

 

sucre llustre per decorar

 

 

 

VARIANTS:

 

- S'hi poden afegir panses

 

- Poden cobrir-lo amb sucre llustre

 

- Es pot acompanyar de xocolata desfeta, crema, nata, fruites, etc..

 

 

 

 

 

 

PROCEDIMENT

 

Prepareu tots els ingredients. Que no falti de res!

Poseu la cobertura a desfer al bany maria.

 

Al mateix temps, talleu la mantega.

 

Afegiu-la al cassó de la cobertura.

 

Deixeu que es desfacin a poc a poc.

 

D'altra banda, peseu la farina.

 

I el cacau en pols.

 

Els podeu barrejar.

 

En un cassó a part, peseu-hi el sucre.

 

Molt bé.

 

Peseu les nous pelades.

 

I talleu-les a trossos.

 

Vigileu la cobertura amb la maneta i remeneu-la de tant en tant per desfer els grumolls.

 

Un cop desfeta la barreja de cobertura i mantega (ganaché), barregeu-ho amb el sucre.

 

Feu servir una llengua per escurar-ho bé.

 

I ho barregeu

 

Seguidament, incorporeu-hi un ou.

 

Remeneu-ho i integreu bé aquest ou.

 

Un cop fet, repetiu el mateix amb el següent ou.

 

Poseu-hi la sal.

 

Afegiu-hi les nous.

 

Torneu a remenar.

 

I finalment, aboqueu-hi la farina amb el cacau.

 

Integreu bé tots els ingredients. Notareu que es transforma amb una pasta dura.

 

Tenint la massa preparada, busqueu un motlle de forn de perfil baix. Retalleu paper de forn

i...

 

Folreu el motlle. En realitat, això no es fa per evitar que s'enganxi. Es fa per què queda més

bonic a l'hora de presentar el brownie a taula. Queda com més rústic.

 

Escudelleu la massa dins el motlle i repartiu-la bé. A causa de la densitat d'aquesta massa,

també haureu d'aplicar una certa pressió, per evitar que quedin espais buits.

 

És una massa amb força greix, el que us permetrà fer servir les mans per distribuir-la bé.

 

I veureu com no s'enganxa a les mans.

 

Si cal, retalleu el paper sobrant.

 

I ja només us quedarà enfornar el brownie a uns 200 graus durant uns 15 minuts.

 

I aquí teniu el resultat.

 

És important respectar l'alçada d'un brownie.

 

Talleu-lo en porcions individuals i serviu-lo com més us agradi. El podeu cobrir amb sucre llustre.

 

Nosaltres hem acompanyat el brownie d'una maduixa ben madura.

 

Una mica de menta per aromatitzar el plat i prou. Però podeu decorar aquestes postres amb Xocolata, nata, crema, etc.

 

Bon profit!!


After: aquí comença tot


 

After és una pel·lícula de drama romàntic als Estats Units del 2019 dirigida per Jenny Gage i basada en la novel·la d'Anna Todd. La saga After està formada per cinc llibres, dels quals el primer volum està narrat pel protagonista masculí, en Hardin. La protagonista femenina, la Tessa narra els altres llibres.

Argument

Recentment graduada, la Tessa Young, va a la universitat i es muda a una habitació compartida. Amb l'ajuda de la seva mare i el seu nòvio Noah es trasllada. Allà coneix a la seva companya d'habitació, Steph, i la seva novia Tristan. La mare de la Tessa s'enfada amb ella perquè no vol que comparteix habitació amb "males influències". La mare de la tessa en ser mare soltera, va haver de treballar molt, perquè la Tessa pogués anar a estudiar. L'endemà és el primer dia de Tessa a la Universitat i es fa amiga de Landon. Tessa es troba amb Hardin Scott a la seva habitació, tenint una trobada compromesa quan surt de la dutxa. A partir de aquest ùnt és desenvolupa la historia de la vida universitària de la Tessa amb desamors, ruptures, i molt més.

 PER QUE LA RECOMANEM?

Recomanem aquesta pel·lícula a tothom que els hi agradin els clixés típics i les pel·lícules romàntiques. Actualment la segona pel·lícula ja està a Amazon prime i la tercera pel·lícula s'està gravant. Però en la tercera pel·lícula hi ha personatges, secundaris com l'actriu que fa de mare de la Tessa no continua en la següent entrega.

 

La Casa de Papel

 

La casa de papel és una sèrie de Televisió Espanyola produïda per Atresmedia en col·laboració amb Vancouver Produccions. Protagonitzada per Úrsula Corberó, Itziar Ituño, Alba Flores, Álvaro Morte, Miguel Herrán i Paco Tous. La sèrie comença amb l'atracament de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. Tot l'atracament està plantejat pel professor (Álvaro Morte) i els atracadors Tòquio (Úrsula Corberó), Nairobi (Alba Flores), Río (Miguel Herrán), Moscou (Paco Tous), Berlín (Pedro Alonso), Denver (Jaime Lorente), Hèlsinki (Darko Peric) i Oslo (Roberto García). L'atracament, que durarà cinc dies reten com a rens als treballadors de la fàbrica i els estudiants del Col·legi Britànic que estaven d'excursió. Els assaltants pretenen guanyar-se el favor de l'opinió pública per poder escapar. I això és la primera temporada després aniran desenvolupant els personatges en les temporades 3, 4 i 5.

Opinió:

Es una excel·lent sèrie. Hi ha de tot una mica d'acció, romanç i també drama. Els personatges són molt peculiars cadascun compleix el seu paper i agrada molt a el públic.

 


Gartic Phone

 


El Gartic Phone és un joc per jugar amb els teus amics, es pot jugar en en línia, el màxim de jugadors són 20 persones i el mínim són 3.

És un nou joc que ha sortit ara en el 2020.

El joc és com un pinturillo millorat, ja que en comptes de què el joc exigeix la frase/paraula tu i els teus amics l'escriuen i la heu de representar.

En aquest joc es juga per rondes i no pot haver-hi guanyador, en el final del joc es mostren els resultats de tots els dibuixos que heu fet tu i els vostres amics.

Hi ha molts tipus de mode de joc i cada un és molt diferent.

El normal té tantes rondes com participants hi hagi i els torns es basen en: escriure una frase, dibuixar una frase que un dels teus amics ha escollit i escriure una frase depenen del que interpreta en el dibuix anònim d'un amic teu.

El exigente és més o menys el mateix que el Normal, però el temps només funciona quan tots o quasi tots li facin clic en el botó "hecho".

En el mode secreto no es pot veure res, només la frase que has d'interpretar, no pots veure el que escrius i no pots veure el que dibuixes, ja que tot està negre.

Una partida ràpida és exactament el mateix que la normal, però el rellotge va més de pressa i hi ha menys temps.

En el mode imitació ni hi ha frases, per tant has d'imitar el dibuix del teu company amb un altre dibuix, cada cop el temps és més ràpid i les imitacions són pitjors.

En el Sandwich els torns canvien, en comptes de ser dibuix-frase és tot el estona dibuixos menys el final i el principi que són frases.

I per últim el joc de multitud és una partida normal però tot molt més ràpid, hi ha menys torns i el temps va més de pressa (és recomanat només jugar en aquest mode de joc si sou 15 jugadors o més).


Quants gols porta Leo Messi a la seva carrera?

 

Lionel Messi és un dels jugadors cridats a ocupar un dels llocs a l'olimp de la història de el futbol al costat d'homes com Diego Armando Maradona, Pelé o Zinedine Zidane quan es retiri.

 

Després d'haver aconseguit davant Atlètic Madrid per fi el seu gol 700 en la seva trajectòria professional, va començar a acumular en la setena centena, amb 665 al Barcelona i 71 en la Selecció argentina. El jugador argentí va aconseguir el seu primer gol amb l'equip català l'1 de maig de 2005 en un partit de Lliga contra l'Albacete.

ROCHY RD

 

Aderly Ramírez Oviedo, (Rochy RD ), es un cantante dominicano. En el año 2018 salta a la escena musical con su tema "A veces no tengo money", el cual cuenta con casi cuatro millones de reproducciones en YouTube.

El estilo musical que canta Rochy RD es el rap, además en sus canciones también se puede notar una mezcla con el género urbano.

 

"Ser el nuevo representante del rap criollo me hace sentir orgulloso, porque es un estilo de música que más que pasión es vida y la voz de muchos. Estoy muy agradecido totalmente de ‘Los Wawawa’, que forman mi público querido, por su apoyo”, expresó en una entrevista.

 

En el año 2019 Rochy RD estrena los temas "Haciendo dinero", "La Queen", "El celular", "La pusha", "Flow", "En Aqua", "Soy un infeliz", "Aficiao", "Extremo", "Higuey", "Pasarte a buscar" y "Callejon X Gkey", entre muchos más.

 

El 07 de enero de 2020 realizó el lanzamiento del tema "Rumba", el cual ha conseguido más de un millón trescientas reproducciones en YouTube, en menos de una semana.

Snoop dogg

 


Snoop dogg: Uno de los artistas de hip-hop con más éxito en 1993, lanzó su  primer álbum que se convirtió en todo un éxito.

 

Calvin Cordozar Broadus Jr. mejor conocido como snoop dogg nació en Long Beach, California, el 20 de octubre de 1971 y es un rapero, cantante, productor y actor estadounidense.

Fue miembro en su juventud en la banda “ crips “. Su carrera musical comenzó en 1992 después de ser puesto en libertad, por posesión de cocaína.

Sin embargo Snoop fue presionado para integrarse en el mundo de la música y dejar a un lado las ventas de drogas en las calles.

Hoy  en dia utiliza sus experiencias de bandas y celebridades para apoyar activamente el control de las armas. La temática de Snoop ha sido muy variada, pero en su mayoría siempre ha estado relacionado con el género g-funk donde se hace mucho énfasis a temas que van desde el sexo, la violencia y las drogas, algo en lo que desde su juventud el rapero ha estado involucrado.