diumenge, 15 de novembre del 2020

Parc Güell

 


Parc Güell

És un parc públic amb jardins i elements arquitectònics que està situada a la part superior de la ciutat de Barcelona, Espanya. Als contraforts de la serra de Collserola. El parc es troba en el vessant sud de la muntanya del Carmel al barri de la Salut, al districte de Gràcia i a la vessant nord on es troba el parc i el barri del Carmel, al districte d'Horta-Guinardó.

Quina és la seva història?

 

El parc deu el seu nom a Eusebi Güell, un ric empresari membre d'una influent família burgesa de la Ciutat Comtal. El comte Güell es va instal·lar en una antiga masia de segle XVII va ser reformada al segle XIX, situada al recinte del parc abans de la seva urbanització a la casa de Larrard.

 

Com l’han fet?

 

Quan Gaudí es va fer càrrec de el projecte, la zona estava desforestada. Per aquest motiu, va escollir espècies mediterrànies autòctones. Les que millor s'adaptaven a el terreny eren el pi, el garrofer, l’alzina, el roure, l’eucaliptus i la palmera, entre d’altres espècies. El parc es divideix entre la zona monumental “la projectada per Gaudí” i una zona forestal al vessant nord de la muntanya del Carmel, que compta com a element més destacat amb la font de Sant Salvador d'Horta. Es una mina natural d'aigua, situada en un paratge de plàtans, roures, freixes i arboços. A la paret del sortidor destaca un plafó de ceràmica amb la imatge de sant Salvador d'Horta agenollat ​​davant la Verge amb el nen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada