diumenge, 25 d’abril del 2021

Youtubers i streamers

 


Els youtubers i streamers cada cop han donat més influència al món juvenil. A causa de la quarantena provocada per la pandèmia de la Covid s'han popularitzat molt les plataformes com Twitch o Tiktok, i s'han començat a conèixer nous streamers i influencers que avui dia entretenen a tota classe de públic. És per això que en aquest bloc us parlarem sobre les noves tendències de l'aplicació més conegudes com: Twitch, YouTube o Tiktok i els usuaris més coneguts de cada plataforma.

 Twitch és una plataforma per fer vídeos en directe. L'aplicació es va crear el 2011, però l’audiència va incrementar sobretot a la quarantena, ja que es van unir molts youtubers molt coneguts, com l’Auronplay, el Rubius i l’Ibai, dels quals parlarem més endavant.

 

Un dels youtubers més coneguts és Ibai Llanos Garatea.

Ibai Llanos va néixer al 26 de març del 1995 a Deusto (Bilbao). Actualment té 26 anys. El 2014 va començar en la “Lliga de videojocs professional”, va participar en un casting de la mateixa empresa, va fer la seva primera narració, va ser de “League of Legends”. El 2016 va començar com a locutor a Barcelona, i després d’un temps va començar a Twitch, on gràcies a la pandèmia va arribar als milions de seguidors. 


El seu nom és Raúl Álvarez Genes, però el nom artístic més conegut és Auron o  AuronPlay. Té 32 anys, i va començar en el món de Youtube amb 20 anys.  El seu tipus de contingut que ha pujat ha sigut bastant  variat: bromes telefòniques, vídeos d’humor, vídeos criticant, reaccions, i sobretot streamejant.

A la quarantena va començar a jugar a un joc, molt conegut fins fa uns mesos “Among Us”. En aquest joc s’ha de jugar amb més gent,  ell va començar a fer streamers amb el Perxita, el DjMario, Ibai, Violeta, Reborn, Bjean, entre altres. També se'l va començar a conèixer més per streamejar videojocs com Karmaland, Egoland i Spain RP. 

 

Un altre youtuber molt conegut, és en TheGrefg.

El seu nom complet  es David Cánovas Martínez. És d’un poble anomenat Alhama (Múrcia). Té 23 anys, i va començar al món de Youtube amb 15 anys, en el 2012, va començar pujant videojocs de Modern Warfare 3, des de llavors va començar a guanyar seguidors. A part de fer streamers, és escriptor i jugador d’esport professional espanyol. 

Alguns dels videojocs han sigut el Pokemon Go, Calvaland, Clash Royale, entre elles el Fortnite.

Es va unir amb Goorgo en 2016 per se socis de “Team herics”, un equip que ha participat en eSports.

Els tres llibres que ha escrit han sigut: “El rescate en White Angel” escrit el 2/10/17 “Los secretos de Youtube” que va ser escrit el 27/11/17, i per últim el “Team Heretics” que el va escriure el 4/6/19.





Rubén Doblas Gundersen, més conegut com el Rubius, és un dels youtubers més coneguts de tota la plataforma i un dels que porten més temps, va penjar el seu primer vídeo l'any 2006, però va començar a penjar vídeos més seguits l'any 2011. I fins ara penja vídeos diàriament tant en el seu canal principal (ElrubiusOMG, amb 39,8 milions de seguidors) i el seu canal secundari (Elrubius Z, amb 10,1 milions). Els seus dos canals es dediquen principalment als videojocs, reaccions i blogs. Però actualment ocupa més el canal secundari on destaquen els vídeos sobre la sèrie Karmaland, una sèrie de Minecraft amb 9 youtubers coneguts en la plataforma.

Actualment aquests 4 youtubers junt amb més de 150 populars streamers es troben en el nou projecte de Marbella Vice, un servidor del conegut joc Grand Theft Auto. Aquest servidor va començar l'11 d'Abril i està previst que acabi en 2 o 3 mesos. A Marbella cada streamer es fa passar per un personatge i creen la seva pròpia història. Toni Gambino, el personatge de l'Auronplay, és una de les persones més conegudes de la sèrie. És el germà de Carlo Gambino (el personatge del streamer Perxitaa) són italians que junts s'endinsaran a la màfia per aconseguir fer negocis. Lars Alvino és el personatge del Rubius, se'l coneix com un justicier de la nit, semblant a un superheroi. Però a la vegada és un criminal i membre de la màfia. El primer dia va haver-hi més d'1 milió de persones veient els diferents streamers de Marbella Vice, i l'Auronplay tenia més de 250 mil espectadors veient el seu inici en el servidor. És per això que s'estima que aquesta sèrie tindrà molt d'èxit a les xarxes socials.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada