dijous, 20 de maig del 2021

Nou projecte de batxillerat en 3 anys

 


Nou projecte que han proposat per ampliar els àmbits del batxillerat

 

El Departament d'Educació prepara un nou format de Batxillerat que renovarà el model existent, vigent des del 2008. El seu objectiu principal és crear una etapa educativa més personalitzada on els estudiants puguin dissenyar el seu propi itinerari i es presenti un model d'assignatures molt més competencials.

 Segons avança TV3, Educació vol centrar aquest nou model de Batxillerat en una formació molt més pràctica, aplicant tots els coneixements al dia a dia i no tant centrar-se en una part teòrica. Això, però, no significa que s'abandoni la memorització de conceptes ni tampoc deixar enrere la teoria. El focus se situarà només en els temes estrictament necessaris.

Actualment, el model de Batxillerat vigent des del 2008 té tres branques: l'artístic, el científic-tecnològic i l’humanístic-social. Ara, però, Educació vol instaurar una quarta branca: la general. Aquesta permetrà a l'alumne escollir diferents assignatures de diferents modalitats per anar definint el seu futur formatiu i professional.

 El Batxillerat es podrà fer en 3 anys i no només en 2 (sense comptar casos especials ni repeticions) .Això permetrà la flexibilització de les assignatures o els itineraris que triï l'estudiant. En tot cas, Educació no ha especificat si això afectarà els anys de secundària a l'ESO o si ho farà amb la majoria d'edat dels alumnes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada