dijous, 20 de maig del 2021

Joker

 

Una de les pel·lícules més conegudes del 2019 va ser Joker, protagonitzada per Joaquin Phoenix. Aquesta famosa història interpretada per diferents actors al pas dels anys, ha anat evolucionant fins arribar a la pel·lícula que explica com l’Arthur, un home de classe baixa i amb una vida no gaire fàcil  acaba sent el malvat més reconegut de Gotham.

 

ARGUMENT

Al 1981 ens presenten a l’Arthur Fleck, un home d’uns 40 anys que treballa a una companyia de pallassos i pateix un trastorn neurològic que el fa riure en moments no desitjats. Tot esclata quan tres executius de Wayne Enterprises l'apallissen. Ell, amb un revòlver i en defensa pròpia mata dos d’ells mentre que el restant el mata a sang freda. Els homicidis i assassinat fan que començi un moviment de protesta contra els rics de Gotham, amb màscares de pallasso com a símbol. Poc a poc l’Arthur es crea un personatge en el que pot viure lliure, deixant enrere per complet la seva vida personal.



PREMIS

Aquesta pel·lícula va ser molt reconeguda i nominada a molts premis, entre ells els Oscar, els Globus d’or, el Festival de Venècia, Choice Awards, entre altres.  Entre aquestes nominacions va guanyar més de 15 premis, com a millor actor, millor banda sonora, millor pel·lícula del any, millor guió adaptat, millor càsting, millor maquillatge i molts més.

REPARTIMENT

 Joaquin Phoenix: és el protagonista de la pel·lícula. Per  interpretar el personatge Arthur Flek, Joker un personatge amb trastorn de personalitat. L'actor 4 mesos abans del rodatge  va haver d’aprimar-se 25 kg, per així poder realitzar l’aspecte d’aquest personatge.

Zazie Beetz: Interpreta a la Sophie, era la seva parella i veïna. Aquesta jove té un fill petit i es van conèixer a l’ascensor del seu edifici. A partir d’allà començen a mantenir una relació sense gaire compromís que va evolucionant de diferents maneres…

Robert de Niro: interpreta a en Murray Franklin. El presentador del programa més famós de Gotham, el qual l’Arthur i la seva mare no es perden mai. L’Arthur té a en Murray molt idolatrat i el temps farà que les seves vides es creuin.

Frances Conroy: interpreta a la Penny fleck, la mare de l’Arthur. Tenen una relació bona però difícil, ja que ella és molt gran i el protagonista s’ha d’encarregar molt d’ella. Es pot veure com avança al pas del temps la seva relació.

 

PERQUÈ LA RECOMANEM?

Recomanem molt aquesta pel·lícula ja que creiem que és una d’aquelles películes que has de veure, siguis “fan” o no de Marvel i tot el que porta darrere. No et fa falta saber res de Batman, perquè com ja hem dit és la història d’abans d’ell. A part de tot això, totes coincidim en la sensació que et deixa la peli. Aquesta sensació de que no tens prou i que voldries tornar-la a veure ja que han passat molíssimes coses, moltes d’elles molt impactants, i que necessites tornar a veure cada escena i cada moment per tornar a assimilar tot el que ha passat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada