diumenge, 21 de febrer del 2021

COM ERA BARCELONA AL 1992

 


L’any 1992 Barcelona va ser la seu dels Jocs Olímpics, aquest esdeveniment es va celebrar entre els dies 25 de juliol i 9 d'agost. Van participar 9.356 atletes de 169 comitès nacionals, que van competir en 32 esports i 286 especialitats. Els Jocs Olímpics de Barcelona van ser els primers en incloure els Jocs Paralímpics de cada esport corresponent, abans es feien per separat.

 

TRANSFORMACIÓ DE LA CIUTAT.

Aquest acte va suposar el canvi més gran urbanístic que ha tingut la ciutat al llarg de la història. Es va remodelar gran part de la muntanya de Montjuïc. Es van construir noves instal·lacions, entre elles l’Anella Olímpica, el Palau Sant Jordi i l’INEFC. També es van remodelar l’Estadi Olímpic, les Piscines Picornell i les Piscines de Montjuïc.

 Una altra zona que es va veure envoltada als canvis va ser La Vila Olímpica del Poblenou i el Front Marítim. En aquesta àrea es van allotjar els esportistes. Es va construir el Port Olímpic i això va comportar la creació d’un nou barri. Tot això va estar lligat a la regeneració de les platges de la ciutat. La reordenació urbanística es va basar en tres decisions importants: el sanejament i la consolidació del litoral, l’aixecament de les línies ferroviàries costeres, i la construcció de la ronda i el parc del Litoral. Aquesta va ser, possiblement, la major alteració de Barcelona. Ja que la platja als últims anys s’ha convertit en un dels espais principals de la nostra ciutat.

Vall d’Hebron va ser un gran escenari de les proves esportives i es va veure sotmès a una remodelació. Això va implicar la construcció d’àrees verdes i d’instal·lacions esportives.

 

 

CERIMÒNIA D’INAUGURACIÓ

La cerimònia d'inauguració es va celebrar el 25 de Juliol, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, i va ser inaugurat per Juan Carlos I d'Espanya. Va tenir una audiència de 3.500 milions de persones de tot el món, que observaven des de la pantalla de les seves cases. També van acudir 1907 periodistes d’arreu del món, més de 90 càmeres gravaven i uns 12.000 atletes van participar en la inauguració.

La inauguració va tenir una duració de 3 hores i 8 minuts, des de les 20 h fins a les 23:08 h.



MASCOTES

Les mascotes d’aquestes olimpiades van ser el tan conegut Cobi que és un gos d’atura català, i la seva amiga Petra, que representa els jocs paralímpics. Els dos personatges van ser creats per Xavier Mariscal què és un dissenyador i artista Valencià. El Cobi va néixer el 14 de Setembre de 1983 i la seva primera aparició va ser el 29 de gener de 1988.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada