diumenge, 21 de febrer del 2021

GASTRONOMIA ITALIANA

 


La cuina d'Itàlia és extremadament variada. És exemplar de la cuina mediterrània i és imitada i practicada arreu del món per tota la varietat culinària que ofereix. És una de les cuines que més s'assembla a la catalana, i igualment comparteix importants trets amb la cuina occitana.

 

Al nord d’Itàlia la gastronomia està caracteritzada per les sopes, pasta, carns bullides en vi o mantega… No s’utilitza tan sovint l’oli d’oliva, el tomàquet o la pasta seca. Els plats típics són el carpaccio, el vitello tonnato les croquetes de patata o el risotto.

 

La gastronomia del sud d’Itàlia es caracteritza pels plats d’elaboració senzilla. Els seus ingredients principals són l’oli d’oliva, les hortalisses i les verdures típiques de la zona. Els plats de pasta més consumits en aquesta part d’Itàlia són les populars pizzes, a més dels espaguetis i els macarrons.

 

 

 

Alguns dels plats més típics són els següents:



Carpaccio: Aquest plat consisteix en làmines de carn o peix cru macerats amb suc de llimona, oli d'oliva o formatge

Pizza: La pizza consisteix en una massa de pa de forma generalment rodona coberta amb salsa de tomàquet i altres ingredients com formatge, pernil, xampinyons o olives.

Bistecca alla fiorentina: Aquest famós plat d'Itàlia consisteix en una costella de vedell a la brasa. Aquest plat molt propi de la ciutat de Florència i de la regió Toscana.

Mazzarelle: La mazzarelle és tripa de xai embolicada en fulles d'endívia lligades amb intestins de xai.

Rissotto: Aquest típic menjar italià està fet a base d'arròs i formatge. Existeixen diferents tipus de risottos amb diferents ingredients (formatge, carbassa, espinacs o marisc) que li incorporen a l'arròs.

Vitello tonnato: Aquest és un plat que consisteix en carn de vedella acompanyada d'una peculiar salsa a força d'ou batut, tonyina i crema de llet.

Calzone: És un platet de similar preparació que la pizza, només que aquesta és tancada. Pot portar diversos tipus d'ingredients, com carns i verdures.

 Spaghetti alla Bolognese: És un plat típic de la ciutat de Bolonya a on se serveixen els fideus o espagueti amb un ragú de carn, que no és més que la cocció de la carn en la seva pròpia essència, acompanyada d'espècies i verdures.

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada