La cuina
d'Itàlia és extremadament variada. És exemplar de la cuina mediterrània i és
imitada i practicada arreu del món per tota la varietat culinària que ofereix.
És una de les cuines que més s'assembla a la catalana, i igualment comparteix
importants trets amb la cuina occitana.
Al nord
d’Itàlia la gastronomia està caracteritzada per les sopes, pasta, carns
bullides en vi o mantega… No s’utilitza tan sovint l’oli d’oliva, el tomàquet o
la pasta seca. Els plats típics són el carpaccio, el vitello tonnato les croquetes de patata o el risotto.
La
gastronomia del sud d’Itàlia es caracteritza pels plats d’elaboració senzilla.
Els seus ingredients principals són l’oli d’oliva, les hortalisses i les
verdures típiques de la zona. Els plats de pasta més consumits en aquesta part
d’Itàlia són les populars pizzes, a més dels espaguetis i els macarrons.
Alguns dels plats més típics són els següents:
Carpaccio: Aquest plat consisteix en làmines de carn o peix cru
macerats amb suc de llimona, oli d'oliva o formatge
Pizza: La pizza consisteix en una massa de pa de forma
generalment rodona coberta amb salsa de tomàquet i altres ingredients com
formatge, pernil, xampinyons o olives.
Bistecca alla fiorentina: Aquest famós plat d'Itàlia consisteix en una costella de vedell a la brasa. Aquest plat molt propi de la ciutat de Florència i de la regió Toscana.
Mazzarelle: La mazzarelle és tripa de xai embolicada en fulles d'endívia lligades amb intestins de xai.
Rissotto: Aquest típic menjar italià està fet a base d'arròs i
formatge. Existeixen diferents tipus de risottos amb diferents ingredients
(formatge, carbassa, espinacs o marisc) que li incorporen a l'arròs.
Vitello tonnato: Aquest és un plat que consisteix en carn de vedella
acompanyada d'una peculiar salsa a força d'ou batut, tonyina i crema de llet.
Calzone: És un platet de similar preparació que la pizza, només
que aquesta és tancada. Pot portar diversos tipus d'ingredients, com carns i
verdures.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada