dilluns, 25 de gener del 2021

Barcelona és una superilla

 

El nou pla de la ciutat per reduir la contaminació

Les superilles són un programa que consisteix en peatonalitzar algunes àrees de la ciutat. El va iniciar l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016, al barri de Poblenou. Aquesta va ser la primera superilla que van fer i el resultat va ser molt satisfactori. 


Per això van continuar amb el projecte endavant i van fer la segona al barri de Sant Antoni. Aquesta idea per reduir el pas de vehicles per la ciutat va ser de Salvador Rueda, un home que ha afirmat que es dedica a  “transformar les ciutats per salvar el planeta”.

L’objectiu d’aquest projecte és salvar 3.500 vides anuals, reduint aproximadament el pas de 1000 cotxes diaris. Menys vehicles, menys contaminació.


Les zones de la ciutat on han aplicat aquest projecte actualment són llocs públics més saludables, més segurs i més acollidors. També contribueix a que hi hagi més àrees verdes i espais on els vianants siguin protagonistes. Afavoreix als negocis del barri i ajuden a l’economia de proximitat. S’han implementat signes de pintura sobre el terra, s’han col·locat arbres plantats en recipients mòbils i s’ha instal·lat mobiliari urbà, entre moltes altres coses. També ha donat lloc a parcs infantils, pistes esportives i taules de pícnic. A part dels implements físics, s’han pogut muntar diverses activitats i tallers de tota mena. Tot això per fer de la ciutat un espai més atractiu i còmode.


Aquesta operació és una prova per a un futur pla de ciutat que vol substituir el transport privat per donar-li lloc al transport col·lectiu, als vianants i a les bicicletes. Ens sembla molt bona idea que l’Ajuntament impulsi aquest tipus de projectes perquè és necessari que els residents de la ciutat estiguin a gust als espais públics.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada