dissabte, 28 de novembre del 2020

Qui és el "pare" de l'Eixample?

 



Ildefons Cerdà i Sunyer va ser un urbanista, economista.Va néixer a Osona al 1815 i va morir a l’any 1876 a Cantàbria.  El seu projecte més conegut va ser la reforma urbanística que va fer a Barcelona al segle XIX coneguda com el pla Cerdà que va ser com es va crear el barri de l'Eixample .

 

Com va ser la seva vida?

 

Va viure al ” mas Cerdà de la Garga” una propietat que la seva família posseïa en aquell moment a Centelles, Osona. Va ser el tercer fill de sis germans. La seva família es va tenir que refugiar per culpa de la Guerra dels malcontents. Es va enfrontar amb el seu pare per canviar la seva orientació professional fins al tal punt que va decidir marxar a Barcelona l’any 1832 on va iniciar els estudis d'arquitectura, matemàtiques, nàutica i dibuix a l'escola de Llotja. Com no va aconseguir el títol d’arquitecte es va traslladar a Madrid l’any 1835 ón va obtenir la conmemoració.

 

Perquè és conegut?

 

A part de crear el pla Cerdà va participar en molts events importants a Múrcia, Terol, Tarragona, València o Girona.  A part de crear el pla Cerdà  també va ser reconegut ja que va participar en les obres del primer ferrocarril  a vapor que en el seu temps era un avenç en el transport molt important.




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada