dissabte, 28 de novembre del 2020

La muntanya màgica de Montjuïc

 


La muntanya de Montjuïc

 

La muntanya de Montjuïc es caracteritza per la seva forma de penya segat que s’enfonsa al mar Mediterrani. Té quasi cent vuitanta metres d’altitud i quasi cent cinquanta de prominència. És part de la serralada Litoral de Catalunya.

 

Història de Montjuïc

 

La muntanya de Montjuïc  vol dir “muntanya jueu” i el seu nom és aquest ja que va ser utilitzat com a cementiri medieval dels jueus que vivien antigament en la “jueria” de Barcelona. Per la seva privilegiada ubicació, a la cima d’aquesta muntanya es va construir el Castell de Montjuïc del segle XVIII i que durant segles va servir com a lloc de vigilància militar, des d’on es cobria i vigilava l’entrada de vaixells.



A Montjuïc es van celebrar les Olimpíades de Barcelona de 1992, que, van deixar importants construccions, com l’estadi Olímpic, el Palau Sant Jordi, les Piscines de Salt  o l’Anella Olímpica, entre altres. Van ser unes instal·lacions construïdes per als Jocs Olímpics i avui son escenari d’events esportius i culturals.




Però no només hi han instal·lacions esportives. També hi ha atraccions de tot tipus, per tots els gustos i edats: té grans equipaments, com el Museu Militar o la Fundació Miró, hi ha arquitectures molt impressionants, com la Torre de Comunicacions. A més, té grans zones verdes ja que hi ha un jardí botànic que compta amb més de 650.000 plantas portades de tots els racons del planeta. També trobareu un mirador des del que obtindreu panoràmiques increïbles de la ciutat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada