dissabte, 28 de novembre del 2020

Deu llocs per a visitar a Barcelona

 


Plaça de Sant Felip Neri

Per a molts barcelonins Sant Felip Neri és la plaça més bonica de la ciutat, per la seva senzillesa, per la tranquilitat, per la font i per la seva història. Es pot arribar pels carrers del Barri Gòtic. Està sobre l’antic cementiri medieval de Montjuïc de Bisbe, i allà es poden trobar habitatges renaixentistes, antigues cases dels gremis de calderers i sabaters, una església...



El Born Cultural

El Born és un lloc per visitar la antiga Barcelona de l'Edat Medieval de la que han quedat restes de cases antigues. Abans de descobrir-les el Born era un mercat construït l' any 1876 i va ser el primer de la ciutat. Actualment també conte sales d'exposicions, una llibreria/botiga i un espai gastronomic.



Catedral de Barcelona

Aquesta catedral es va construir entre els segles XIII i XV i està dedicada a Santa Creu i Santa Eulàlia, copatrona de Barcelona que va ser una jove martiritzada pels romans. A més de la riquesa artística i arquitectònica del seu interior, heu de visitat també el claustre, amb tretze oques blanques (una per cada any de la vida de Santa Eulàlia) i amb gravats mig esborrats del sol que detallen què gremi va pagar cadascuna de les parts de la capella. 





Plaça Espanya

La plaça Espanya és circular i es troba situada al peu de la muntanya de Montjuïc. Es troba en la intersecció de la Gran Via de les Corts catalanes, l’Avinguda del Paral·lel, el carrer de la Creu Coberta, el carrer de Tarragona i l’avinguda Reina Maria Cristina. Té un diàmetre de 200 metres i es va començar a construir l’any 1926 i va acabar l’any 1929.



Font màgica de Montjuïc

Aquesta font és obra de l’enginyer Carles Buigas, que va idear un nou tipus de font brollador on l’element artístic són les formes canviant de l’aigua. Té més de 3.600 tubs i 4.500 bombetes que fan veritables coreografies que es poden veure durant tot l’any, en diferents horaris. 





Estadi Camp Nou

El Camp Nou es el estadi del Futbol Club Barcelona i es va inaugurar el 24 de setembre de 1957. L'Estadi té una alçada màxima de 49,67 metres i una superfície de 58.760 metres quadrats (260 metres de longitud i 226 d'amplada). Seguint la normativa de la UEFA, el terreny de joc fa 105 m x 68 m. Amb una capacitat de 99.354 persones, actualment és l'estadi més gran de tot Europa. Hi han 3 grades en l’estadi. En algunes cadires del camp estan de color blau i algun estan de color vermell que des de lluny formen un degradat. En un lateral del camp hi han cadires que estan pintades de color groc i des de lluny formen una frase que es “MES QUE UN CLUB”.




Plaça Catalunya

És uns dels llocs més emblemàtics de la ciutat i on es pot coincidir amb més gent. Com podeu observar en la imatge en el centre hi ha un cercle on sempre trobaràs coloms. És típic anar a donar menjar als coloms. També la gent va  per a mirar la font que es troba al costat. Els voltants d'aquesta plaça que es troba al centre de Barcelona és un gran eix comercial on es pot trobar qualsevol producte de les grans marques comercials. També trobaràs les famoses Rambles de Barcelona.




Casa Batlló

La Casa Batlló és una de les transformacions arquitectòniques més extremes que van fer Gaudí i el seu col·laborador, Josep Maria Jujol. Gaudí va transformar un edifici qualsevol en una de les seves creacions més impressionants i admirades. Es diu que representa a Sant Jordi i el drac (la creu en la part superior seria la llança del cavaller, la teulada la part posterior de la bèstia, i les balconades els cranis i els ossos de les seves víctimes.)




 Hospital modernista de Sant Pau

A prop de la Sagrada Família es troba una altra joia del Modernisme, un espectacular hospital obra de Domènech i Montaner. L’arquitecte es va inspirar en els hospitals més moderns d’Europa de l'època i en les idees higienistes, així que va dissenyar un centre amb pavellons aïllats (cadascun per a una especialitat), envoltats de jardins i connectats per passadissos subterranis. Domènech i Montaner creia que l’harmonia estètica i l’ambient agradable eren beneficiosos per la salut.



Laberint d'Horta

Poca gent sap que és el parc més antic que es conserva a la ciutat i tenir un laberint al seu interior va que jugui amb avantatge. Esta situat al barri d’Horta, al costat de Collserola i, a part del dèdal, té un jardí neoclàssic del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX. També hi han fonts, una cascada i diverses escultures sobre la mitologia grega. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada