diumenge, 15 de novembre del 2020

Entre el Reggaeton i el trap latino

 




Origen



El trap llatí o trapetón és un subgènere que té els seus orígens a finals de la dècada de l'any 2000 a Puerto Rico. Va ser popularitzant massivament a mitjans de la dècada dels anys 2010, coexistint juntament amb el reggaeton dins la cultura urbana porto-riquenya.

Les arrels d'aquest subgènere es troben en diverses cançons d'artistes com Arcàngel , Ñengo Flow , Randy , De la Ghetto , Yaga & Mackie, entre d'altres, principalment “reguetoneros” i cantants de Puerto Rico , a finals de la dècada de l'2000. Randy i Arcàngel es van atribuir l'haver començat l'any 2006 el moviment del trap llatí mitjançant cançons com “Me compré un full” i “El pistolón”.




 

Actualitat

 

En l'actualitat, el trap llatí ha guanyat cada vegada més fama i repercussió. Guarda similituds amb el reggaeton i molts artistes d'aquest gènere han experimentat amb el trap. Bad Bunny s'ha convertit en un dels representants de l'trap llatí

 

Diferència entre trap i reggaeton

 

Encara reggaeton i trap comparteixen algunes arrels, també és possible fixar diferències entre les seves influències. En el reggaeton conflueixen el rap llatí amb sons caribenys i, òbviament, el reggae de Jamaica que també va ser determinant per "batejar" el nou gènere.

 

Molts creuen que trap i reggaetón parlen per igual de violència i sexe explícit, però els crítics musicals tracen una diferència entre les lletres de tots dos. En el reggaeton, envoltat durant anys de crítiques a la cosificació de les dones en les seves lletres masclistes, alguns artistes opten ara per cançons amb l'amor com a protagonista i un llenguatge més romàntic i menys vulgar.

 

"La lletra de l'trap sol ser més vulgar. Parla de sexe, d'egocentrisme, de droga, d'infidelitat desenfrenada ...", el missatge que aquest gènere llança a la joventut que el consumeix de forma massiva i omple els concerts de les seves estrelles.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada