diumenge, 15 de novembre del 2020

Els búnquers del Carmel

 


Els búnquers situats a dalt de tot del barri del Carmel és un mirador des del qual es   pot observar tota la ciutat de Barcelona a vista d’ocell. Situat al cim del Turó de la Rovira al barri del Carmel, té una una alçada de 262 metres per sobre el nivell del mar. Els búnquers són un perfecte mirador sobre la ciutat de Barcelona, amb una vista panoràmica única de 360 graus. Es pot arribar amb cotxe però també es pot anar amb transport públic, tot agafant l’autobús 24 i després caminant uns 5 minuts. En total,  el trajecte dura una mitja hora, aproximadament.

 

 Quan anar?

Ja fa uns anys que els búnquers estan de moda i molts turistes pugen per veure la ciutat de Barcelona d’una forma totalment diferent. Actualment, aquesta zona -coneguda també, com el barri dels canons- té una gran popularitat i es recomana anar de dilluns a dijous, per evitar trobar-se aglomeracions ja que la zona tampoc és massa gran i sempre hi ha molta gent. Una bona opció és anar pel matí per veure la sortida del sol ja que a aquella hora no hi ha quasi gent. En canvi, si decideixes anar per la tarda, potser el trobes una mica més de gent però hi haurà tanta com els caps de setmana.


Vistes al mar i la muntanya



Si mires cap a la muntanya, podràs veure la muntanya de Collserola, la Torre de Telecomunicaciones, el Tibidabo, els barris de Carmel, Horta, Vilapicina, La Clota i La Font d’en Fargues.

El passat dels búnquers

Els búnquers eren unes construccions que les tropes antifeixistes van construir durant la Guerra Civil per protegir la ciutat. Els soldats s’hi estaven allà dia i nit. Després de la guerra els canons van ser destruïts i es va aprofitar per fer el barri dels canons, l'últim lloc on va haver-hi barraques a la ciutat de Barcelona. Les condicions de vida als búnquers no eren molt bones ja que l'aigua no arribava a dalt de tot, i van haver de fer una aixeta en un dipòsit que hi havia en aquell indret.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada