diumenge, 15 de novembre del 2020

El nou mercat de Sant Antoni

 


Un dels mercats més coneguts de Barcelona és el mercat de Sant Antoni. Es va inaugurar al 1882, però al 2007 es va celebrar un concurs per remodelar-lo ja que havia quedat molt antic. El projecte que va ser seleccionat va ser el del despatx Ravetllat Ribas Arquitectes. Les obres van començar al 2009, i finalment va ser inaugurat en 2018. Van trigar quasi 10 anys a fer la nova reforma del vell l’edifici,  ja que a l’iniciar l’excavació es van trobar restes de la muralla, (concretament, al Baluard de Sant Antoni), i van haver d’endarrerir les obres de remodelació del nou mercat.

Durant les obres, el mercat es va instal·lar de forma provisional a la ronda Sant Antoni, en una carpes provisionals, fins la finalització de les obres del nou mercat on hi ha parades dedicades a alimentació i roba. A més, el nou supermercat té una planta subterrània on hi ha un supermercat d’una coneguda marca alemanya. També, cada diumenge, hi ha un mercat de llibres als afores de l’edifici que es fa des de fa molts anys.

El mercat de Sant Antoni ocupa actualment una illa de l’Eixample amb una forma molt peculiar, ja que és com una especie de estrella de quatre puntes. A la part de sota, es poden contemplar restes de la muralla amb una mica d’informació. Les seves quatre entrades donen a els carrers Comte Borrell, Comte Urgell, Manso i Tamarit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada