dijous, 5 de novembre del 2020

Les cúpules de Leonardo

 



El passat dilluns dos de novembre, els alumnes de tercer de l’institut Viladomat vam fer una activitat sobre les cúpules de Leonardo, que son figures geomètriques que formen una gran cúpula. L'activitat va ser dirigida per la Irene, una treballadora del museu de les matemàtiques de Barcelona.

 

L’activitat, que es va desenvolupar durant una hora per cada grup, semblava difícil, ja que al principi ens van dir que només es podien construir amb unes fustes rectangulars. Aquestes fustes tenien 4 forats, dos petits al mig i una gran a cada banda sota la fusta.

 

La Irene ens va explicar que només podrien unir les fustes amb forat petit junt amb un gran i així . Els va ensenyar un total de 16 maneres per construir una cúpula, la primera era primer fer un quadrat gran, un petit, un altre gran i així fins a acabar les peces.

 

Segons els comentaris de la gent va ser una activitat molt bonica perquè van poder aixecar la cúpula i fins i tot moure'ns amb ella fins que al final va caure.

De fet van tenir temps de fer una altre cúpula amb diferent patró primer un hexàgon, després d'un triangle un rombe. Van poder fer 6 salts consecutius amb una estructura fins que es va trencar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada