dilluns, 8 de març del 2021

Roma, la ciutat eterna

 


INTRODUCCIÓ

 

Roma és una ciutat italiana de 2.815.951 habitants. És el municipi més poblat d'Itàlia i la tercera ciutat més poblada de la Unió Europea

Es coneix aquesta ciutat des de l'Antiguitat. També és anomenada "La Ciutat Eterna" (en italià: Città Eterna). És la ciutat amb la més alta concentració de fets històrics i arquitectònics del món.

 

Roma és el cor geogràfic de la religió catòlica, ciutat santa del catolicisme i també l'única ciutat del món que té al seu interior una entitat estatal autònoma: la Ciutat de Vaticà, que es troba sota el poder temporal del papa.

  

EL CLIMA

 Roma està situada en una zona molt moderada. Es poden esperar temperatures suaus i amb bastant sol. Durant els mesos d'estiu, juliol i agost, hi ha un vent càlid que arriba des del desert d'Àfrica, les temperatures poden arribar a més de 30 graus. Les temperatures més baixes durant aquests mesos són de 18 a 20 graus. El clima càlid continua amb una mitjana de 28 graus al setembre.

 A l'octubre i novembre, les temperatures estan al voltant dels 20 graus. L'hivern comença a Roma al desembre i aguanta fins al febrer. Fins a arribar a temperatures de quatre a sis graus.

 Amb una mitjana de nou dies de pluja, els mesos d'hivern poden ser els més incòmodes per viatjar a Roma.


VOLS


Pots trobar vols a partir de 50€ fins a 4.500€, anada i tornada. Pots variar si fas una o dues escales, o si el vol es directe. També pot variar depenent de l'època de l’any o la companyia amb la que viatgis.

La temporada alta es de juliol a agost, la temporada mitjana és de abril a juny i de  setembre a octubre, i la temporada baixa és de novembre a març.


HOTELS

 A Roma hi han molt hotels, i son molt variats. Pots trobar hotels a partir de 10€ fins a 1600€ la nit per persona, depenent de l’hotel. Però el preu pot variar depenent de l'època de l’any, de les nits que hi passis i les persones. 

 


PLATS TÍPICS

 Ara us deixarem dos plats típics per poder menjar a Roma

 1. Spaghetti Cacio e Pepe

Aquests espaguetis se salten amb oli, pecorino romà i pebre. Un bon lloc per provar aquest saborós plat és al restaurant 'Tonnarello', al cor de barri de Trastevere

  

2. Gnocchi alla Romana

 Aquests es couen a forn, gratinadors amb mantega i molt formatge.  Ni tan sols són rodons, tenen forma de disc i el més curiós: no estan fets de patata, sinó que es preparen amb farina de sèmola, llet, formatge i rovells d'ou.





QUE VISITAR

 

Ara us deixem alguns dels llocs més importants de la ciutat que es poden visitar a Roma

 

- El coliseum

El Coliseum és el monument més famós de Roma i l'amfiteatre romà més gran de món. Es pots visitar el seu interior, que antigament podia acollir fins a 50.000 espectadors. La visita dura entre 1 i 3 hores.

 


 - Basílica de Sant Pere


És un dels principals edificis del catolicisme i el més gran tant en importància, ja que és l'església dels papes. Per les dimensions fa 193 metres de llargada i 44,5 d'alçada.


 Panteó de Roma

És un dels edificis de l'antiga Roma més ben conservats, construït originàriament com a temple dedicat a tots els déus, o més aviat a les set divinitats planetàries (el Sol, la Lluna, Venus, Saturn, Júpiter, Mercuri i Mart).

 



 - Fontana di Trevi

 

És una font del districte de Trevi de Roma, a Itàlia, dissenyada per l'arquitecte italià Nicola Salvi. Té l'escultura del déu Neptú al centre i  és la font barroca més gran de la ciutat i una de les més famoses del món.

 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada