L'Índia és un país amb una gran cultura gastronòmica i moltes normes d'educació i culturals al voltant de la mateixa, com per exemple, allà rebutjar menjar que qualsevol t'ofereix és de molt mala educació. Com a mostra de respecte es dóna menjar amb la mà directament a la boca als altres comensals, a les cases se sol utilitzar un sol plat per a diverses persones, sent l'orgull dels avis que els seus nets comparteixin els plats amb ells.
El
menjar picant, aquí és picant de veritat. Si demanes no picant, et portaran
igualment picant en la majoria dels casos. Hi ha moltíssim menjar vegetarià
(però els carnívors no moriran... Carn es troba!) En general el menjar està
molt bo. Hi ha menys menjar de carrer (menjar ràpid) que a la resta d'Àsia,
però alguna sí que es pot trobar.
La
seva gastronomia està influenciada per les tradicions hindús i musulmanes, però
els portuguesos, perses i anglesos han contribuït, en determinat moment de la
història, en alguns aspectes de la seva cuina. Les tendències de fora s'han
barrejat i fos amb les pròpies de cada racó de l'Índia, i és el que ha donat
lloc a aquesta gastronomia que avui dia coneixem, amb aquest conglomerat de
sabors, textures i formes tan diversa com el seu poble i cultura. La
gastronomia de l'Índia ha estat molt influenciada per totes aquestes
civilitzacions que al llarg de tota la seva història han colonitzat aquest
país.
El
primer que fa pensar en la gastronomia d’Índia són les espècies, els sabors
picants i les verdures, i la veritat és que és el més característic, sempre
tenint en compte l'enormitat d'aquest país i la quantitat d'estils diferents
segons les regions. Una cosa molt curiosa,
és que els esmorzars a l’Índia són principalment salats i picants.
NAN: Coques de farina fetes al forn, poden ser amb formatge,
all, mantega o simples. Normalment s’utilitzen d’acompanyament.
BIRYANI: És un tipus d’arròs aromatitzat molt bo. Pot ser vegetal o amb carn.
MALAI
KOFTA: Mandonguilles fetes de
patata i formatge, banyades en salsa.
SAMOSA: Dintre de la samosa hi ha un farcit de patata acompanyat
de verdures. La textura de la massa exterior es molt cruixent i se serveix
fregit. Com molts plats del país, és un snack vegetarià.
POLLO TIKKA MASALA: Aquest plat està format per pollastre tikka és a dir, pollastre marinat amb iogurt i espècies cuit al forn i salsa masala. Es cou, també, amb salsa de tomàquet i llet de coco.
BAFARI:
és un dolç fet a base de llet condensada i sucre. S’acostuma a tallar en forma
de diamant o quadrat.
YALEBI:
El Yalebi té forma d’espiral. És un dolç fregit remullat en xarop de sucre. La
massa s’elabora amb farina de cigrons. El color groc es potenciat amb safrà.
GULAB JAMUN: Són una mena de bunyols fregits remullats en xarop de sucre i aigua de roses, el que causa un gust molt dolç.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada