dilluns, 8 de març del 2021

Menjar hindú: gastronomia i educació

 




L'Índia és un país amb una gran cultura gastronòmica i moltes normes d'educació i culturals al voltant de la mateixa, com per exemple, allà rebutjar menjar que qualsevol t'ofereix és de molt mala educació. Com a mostra de respecte es dóna menjar amb la mà directament a la boca als altres comensals, a les cases se sol utilitzar un sol plat per a diverses persones, sent l'orgull dels avis que els seus nets comparteixin els plats amb ells.

El menjar picant, aquí és picant de veritat. Si demanes no picant, et portaran igualment picant en la majoria dels casos. Hi ha moltíssim menjar vegetarià (però els carnívors no moriran... Carn es troba!) En general el menjar està molt bo. Hi ha menys menjar de carrer (menjar ràpid) que a la resta d'Àsia, però alguna sí que es pot trobar.

La seva gastronomia està influenciada per les tradicions hindús i musulmanes, però els portuguesos, perses i anglesos han contribuït, en determinat moment de la història, en alguns aspectes de la seva cuina. Les tendències de fora s'han barrejat i fos amb les pròpies de cada racó de l'Índia, i és el que ha donat lloc a aquesta gastronomia que avui dia coneixem, amb aquest conglomerat de sabors, textures i formes tan diversa com el seu poble i cultura. La gastronomia de l'Índia ha estat molt influenciada per totes aquestes civilitzacions que al llarg de tota la seva història han colonitzat aquest país.

El primer que fa pensar en la gastronomia d’Índia són les espècies, els sabors picants i les verdures, i la veritat és que és el més característic, sempre tenint en compte l'enormitat d'aquest país i la quantitat d'estils diferents segons les regions. Una cosa molt curiosa, és que els esmorzars a l’Índia són principalment salats i picants.


NAN: Coques de farina fetes al forn, poden ser amb formatge, all, mantega o simples. Normalment s’utilitzen d’acompanyament.




BIRYANI: És un tipus d’arròs aromatitzat molt bo. Pot ser vegetal o amb carn.




MALAI KOFTA: Mandonguilles fetes de patata i formatge, banyades en salsa.



SAMOSA: Dintre de la samosa hi ha un farcit de patata acompanyat de verdures. La textura de la massa exterior es molt cruixent i se serveix fregit. Com molts plats del país, és un snack vegetarià.

POLLASTRE TANDORI: Consisteix en pollastre al forn amb una barreja d’espècies, Aquesta barreja pot consistir en coriandre, comí, all, canyella, cardamom, pebre vermell, pebre, gengibre, clau i llorer, entre d'altres.



POLLO TIKKA MASALA: Aquest plat està format per pollastre tikka és a dir, pollastre marinat amb iogurt i espècies cuit al forn i salsa masala. Es cou, també, amb salsa de tomàquet i llet de coco.



BAFARI: és un dolç fet a base de llet condensada i sucre. S’acostuma a tallar en forma de diamant o quadrat.

YALEBI: El Yalebi té forma d’espiral. És un dolç fregit remullat en xarop de sucre. La massa s’elabora amb farina de cigrons. El color groc es potenciat amb safrà.

GULAB JAMUN: Són una mena de bunyols fregits remullats en xarop de sucre i aigua de roses, el que causa un gust molt dolç.

 



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada