dimecres, 31 de març del 2021

ANTONI GAUDÍ i la seva influència a la ciutat

 

Antoni Gaudí i Cornet va ser un arquitecte modernista, dissenyador i delineant català. Antoni Gaudí va néixer el 25 de juny de 1852, a Reus, i va morir el 10 de juny de 1926 amb 73 anys. La causa de la mort va ser un atropellament i per tramvia. Gaudí es va traslladar a Barcelona per cursar els seus estudis d'arquitectura, els quals va acabar l'any 1878 quan aconsegueix el títol d’arquitecte.

 

Probablement és l’arquitecte més conegut de Barcelona, gràcies al seu estil únic que el diferencia tant dels altres artistes. De les deu visites que reben més turistes de la ciutat, quatre són edificis de Gaudí, i molts d’aquests són Patrimoni de la Humanitat. Les seves obres es caracteritzen perquè feia servir formes de la natura. Això es reflecteix en el excessiu ús de pedres, construccions recargolades, patrons de mosaic i ocupació de colors vibrants.


SAGRADA FAMÍLIA

És una basílica catòlica situada al carrer Marina. És el monument més visitat de tota Espanya, porta en construcció des de l’any 1882. S’estima que estarà finalitzada dins d'entre 30 i 80 anys. Ha generat moltes polèmiques, ja que actualment estan fent servir materials que, segons molta gent, el mateix Gaudí no hagués utilitzat. Es pot veure un contrast entre el color de pedra de la part frontal i la part posterior. Els elements que més destaquen són: les façanes, les torres i l’interior.

 


PARC GÜELL

És un jardí situat al vessant del turó del Carmel, té una extensió de 17,18 hectàrees. L’any 1900 Eusebi Güell li va encarregar a Gaudí la realització del Park Güell i la construcció va finalitzar l’any 1914. A l’entrada del parc està situada la font del drac, el símbol més conegut. És una font feta amb peces de ceràmica esmaltada de forma irregular. A la part de dalt hi ha un mirador amb extraordinàries vistes a la ciutat. Està localitzat en un punt tranquil de Barcelona on es pot gaudir de la natura i descansar de l’enrenou.

 


LA PEDRERA

La pedrera va ser construïda per Gaudí i per Josep Maria Jujol l’any 1906 i està situada al carrer Provença, a prop de Passeig de Gràcia. La pedrera és un monument modernista, conegut sobretot per les seves característiques onades per la façana i a l’interior. La façana està feta de més de 6.000 trossos de pedra fent que tingui una textura rugosa. L’edifici té 32 balcons i la reixa de cadascun d’ells està feta de ferralla de desballestament. Al terrat de la Pedrera podem trobar xemeneies, caixes d’escala que comuniquen les golfes amb el terrat, i les torres de ventilació, que ajuden a renovar l’aire de les golfes.

«Els edificis han de tenir doble coberta, com les personalitats tenen barret i parasol.» - Gaudí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada