dilluns, 8 de febrer del 2021

Viatjar a Londres

 


Londres és la capital d’Anglaterra i del Regne Unit. Està situat al costat del riu Tamesis i al sud-est de l'illa de Gran Bretanya. Ha estat el lloc més important de la illa des de fa quasi 2.000 anys, quan fou fundada pels romans. És una de les capitals més importants pel món dels negocis, les finances i els centres culturals, i la seva influència en la política, educació, entreteniment, mitjans de masses, moda i art, fan de Londres una de les millors i grans ciutats globals. La ciutat és una de les grans destinacions turístiques mundials.

El vol

Els vols més econòmics a Londres: la millor oferta trobada a Momondo en les últimes dues setmanes ha estat un vol a Londres des de Bilbao per 7 euros, què és un 95% més barat que la majoria de les ofertes de vol a Londres. Per trobar el millor preu per viatjar a Londres des de la teva zona, fa servir la Guia de preus per trajecte de la pàgina web Momondo.

El mes, més barat per viatjar a Londres: en general, març és el mes més econòmic per volar d'Espanya a la capital de Gran Bretanya. Ja que és temporada baixa, en aquesta època pots esperar trobar vols per preus al voltant de 67 euros. Si no pots volar a Londres al març, llavors gener és la teva segona millor opció. Els preus dels vols d'Espanya a Londres durant el gener costen 67 euros de mitjana. Hauries de reservar el teu vol a Londres amb 60 dies d'antelació.






Els menjars més típics

Bangers & Mash: és el nom britànic per referir comunament a les salsitxes (Bangers) servides amb puré de patates (Mash).

Les salsitxes poden ser d'una varietat amb gust de porc , porc amb poma , tomàquet , vedella…El plat sol servir-se acompanyat de verdures com pèsols i gravy de ceba .

S'ha declarat que el terme bangers and mash té els seus orígens en la Segona Guerra Mundial quan les salsitxes eren de tan baixa qualitat que quan les cuinaven explotaven parcialment, però ja es feia servir aquesta expressió des de al menys 1919.




Fish & Chips: És el nom anglès que se li ha posat a un fregit de peix amb patates típica del Regne Unit. Encara que existeixen diverses hipòtesis sobre l'origen d'aquest plat combinat és sap, que el peix fregit va ser introduït a les illes per immigrants jueus provinents d'Espanya i Portugal.

 

A la recepta original el peix ha de ser bacallà, tot i que freqüentment és substituït per eglefino. També es fa amb lluç, llenguado, palaia i en ocasions fins i tot daurada o sardina. S’arrebossa en una barreja de farina, ou i s'acompanya amb patates condimentades amb sal i vinagre.




Sunday Roast: És un plat principal tradicional de la cuina britànica i irlandesa servit generalment el diumenge, fet amb una gran peça de carn rostida i patata, i acompanyat de verdures i gravy. És un símbol en l'estereotip de la Merry England i també forma part de la gastronomia de la resta de països anglòfons.

La carn de bou és la més utilitzada, a la manera del rosbif, però també es pot fer amb xai, porc o aus de corral. Avui dia el rostit es fa sempre al forn. 






Pies: les pies són uns pastissos petits la pasta dels quals és consistent, així com el farciment. N'hi ha de pollastre amb xampinyons, vedella a la cervesa, vedella i ronyons, formatge i ceba, etc.

Poden venir acompanyades amb patates, verdures i la salsa gravy.

 

És un dels plats més interessants si el que vols és una cosa ràpid per portar-te amb tu, improvisar un pícnic, menjar al carrer ... Una solució ideal si no saps què menjar durant la teva visita a Londres.





La Torre de Londres és una enorme fortificació que ha funcionat al llarg de la seva història com a residència reial, arsenal, fortalesa i presó. L’entrada a la torre costa 10,75£ (12,20€) al menors de 16 anys i 24,70 £ (27,90€)  als adults.

Què veure a la Torre de Londres:

- Les Joies de la Corona, composta per corones, espases i els bastons dels reis, símbol de poder.

- La Torre Blanca coneguda com la Torre de Londres, és l'edifici central i el més antic de la Torre ja que era la residència reial, armeria i presó.

- Palau Medieval era la fortalesa de la Torre i també va ser la llar per als membres de la reialesa. Encara es conserven alguns mobles de luxe.

- Capella Reial de Sant Pere i Vincula, construïda el 1520, és el lloc en el que conserven les restes dels presoners més famosos que van ser executats a la torre.

Al Palau de Westminster es troba el Parlament Britànic i el Big Ben, la famosa Torre del Rellotge, que fa més de 100 metres. El rellotge de la Torre del Big Ben, té quatre rellotges, un a cada costat de la torre de 7 metres de diàmetre cadascun.



La sorprenent noria de 135 metres d'altura coneguda com The London Eye (L'Ull de Londres) s'ha convertit en una de les icones més conegudes de la ciutat i de tota Gran Bretanya. La noria està composta per 32 cabines de vidre, cadascuna de 10 tones de pes i amb una capacitat per a 25 persones.

 

El Palau de Buckingham és la residència de la Família Reial Britànica a Londres. Actualment, és el lloc on viu la reina Isabel II. Només es pot visitar l'interior del palau durant unes setmanes a l'any, entre finals de juliol i principis de setembre, a més de les visites a l'interior, al llarg de tot l'any es pot veure el Canvi de Guàrdia davant del palau.

El Tower Bridge es el pont més conegut de Londres. Es troba al costat de la torre de Londres, i creua el riu Tàmesis. La visita a l'interior explica la història de com es va construir. El pont es cop creuar o per on passen els cotxes o per dalt passant per l’exposició.




L'Abadia de Westminster és el temple més antic de Londres. Allà es troben les tombes dels monarques i figures històriques britàniques dels últims mil anys. Tot i que el preu de l'entrada a l'Abadia és elevat, val la pena recórrer el seu interior per descobrir les impressionants i arquitectòniques decoracions que conserva. L’audioguia inclosa en el preu de l'entrada és de gran ajuda per recórrer l'abadia d'una manera interessant.


Piccadilly Circus es una plaça coneguda pels seus cartells lluminosos i la font d'Eros situada al centre, que s'ha convertit en una de les icones de Londres. Està ple de cinemes i teatres, restaurants per a tots els gustos, i una gran quantitat de botigues. És un dels llocs més animats de Londres i una de les principals zones de festa de la ciutat.


 


Chinatown és el barri xinès de Londres, situat al barri de Soho. Es caracteritza per els seus restaurants, botigues i pel seu ambient únic.

En una visita a Londres no es pot deixar de banda un passeig per aquests carrers que estan a escassos metres de Piccadilly Circus. Covent Garden és una de les zones més fascinants de Londres. En aquesta zona els artistes de carrer t'ofereixen música en directe per mantenir un ambient alegre mentre els visitants recorren les botigues, o gaudeixen d'un cafè.


Passejar per algun dels cinc grans parcs de Londres:

Amb més de 140 hectàrees, el Hyde Park és el parc més gran del centre de Londres. A part del passeig és possible fer moltes activitats com prendre el sol, patinar, anar en bici i alguns altres esports. També es poden llogar barques i remar pel llac situat al centre del parc. És un dels llocs que s'omple els pocs dies de sol.

 

Situat a prop del Palau de Buckingham, St James's Park és el parc reial més antic de la ciutat. El parc ocupa unas 23 hectáreas, i té un llac artificial. Kensington gardens són els jardins reals del Palau de Kensington. Un lloc ideal per oblidar-se de la ciutat i respirar una mica. També hi podem trobar el Memorial de la Princesa Diana de Gal·les, l'estàtua de bronze dedicada a Peter Pan…

Regent's Park és, juntament amb Hyde Park, un dels parcs londinencs més apreciat pels ciutadans, per practicar esport a l’aire lliure.Green Park, senzill i tranquil, és una agradable zona verda, amb centenars d’arbres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada