dilluns, 8 de febrer del 2021

Un recorregut pel Poble Sec

 



El Poble Sec és un barri situat al districte de Sants-Montjuïc amagat darrere del Paral·lel. És un barri tranquil amb carrers estrets i foscos. El seu carrer principal és el carrer Blai. Aquest carrer és totalment peatonal i és un lloc molt animat ja que està ple de bars i comerços del barri.

A mitjans del segle XIX, el Poble Sec era una zona rural on habitaven pagesos que treballaven a zones agricoles de Montjuïc. Al voltant del 1850 es va començar a poblar de famílies immigrants que feien fora del barri del Raval. El nom del barri fa referència a les fàbriques tèxtils que es van instal·lar a finals del segle XIX, les quals consumien molta aigua. Aquestes indústries van acabar amb l'existència d’aquest element, que fins a aquell moment havia sigut molt abundant.

POETA CABANYES

El carrer del Poeta Cabanyes travessa el barri sencer, començant a l’Avinguda de Paral·lel i acabant al Passeig de l’Exposició. El nom està dedicat al poeta català Manuel de Cabanyes i Ballester. També és un lloc bastant conegut del barri perquè aquí va néixer Joan Manuel Serrat. Per això se’l coneix com “El noi del Poble Sec”. També va dedicar una cançó a aquest carrer, anomenada “El meu carrer”.


PLAÇA DEL SORTIDOR

Es va inaugurar l’any 1984 amb el nom de Blasco de Garay, però l’any 1992 van canviar el nom perquè van instal·lar la font del Sortidor enmig de la plaça. Finalment la van tornar a traslladar, aquest cop la van moure a Montjuïc, però la plaça va continuar amb el mateix nom fins ara. Està situada entre el Carrer de Blasco de Garay i el carrer de Magalhaes. En aquesta plaça es troba l’escola Anna Ravell i el centre cívic del barri. Està plena de terrasses i restaurants on es reuneixen els residents del barri. Compta amb un gran espai on poden jugar els més petits. També hi ha una petita font al centre de la plaça.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada