dilluns, 8 de març del 2021

Xarxa de biblioteques municipals: L’ajuntament promou l’aprenentatge




 

La xarxa de biblioteques està formada per més de 225 biblioteques. Aquest servei ens ofereix una àmplia varietat de llibres, revistes, catàlegs… És un espai públic on podem anar a estudiar, cercar informació i a fer servir ordinadors. Les biblioteques faciliten l'accés a llibres als ciutadans de la ciutat i a més fomenta la lectura. Més de 1.300 professionals treballen en aquest sector i el personal ofereix una atenció personalitzada al client. Aproximadament el 50% de la població barcelonina té carnet bibliotecari. Impulsa la relació entre els consumidors d’aquesta prestació.

 

Amb el coronavirus, van haver de tancar totes les biblioteques de Barcelona amb l’objectiu de que la gent no s’ajunti ni es concentri en espais tancats.

 

ARQUITECTURA DE LA BIBLIOTECA PÚBLICA

Tots els edificis bibliotecaris compten amb les mateixes característiques arquitectòniques. Són construccions identificables, emblemàtiques i accessibles per a tota la població. Tenen una estructura transparent per treure profit de la il·luminació natural que se’ns proporciona. Tenen un vestíbul ampli on és fàcil orientar-se a les diferents àrees. L’organització transmet una sensació d’amplitud i ofereix una relació visual entre els espais de l’edifici. Un espai ampli on poden conviure diferents formes d’utilització de la biblioteca, cada usuari pot trobar un espai on estar a gust. Són un entorn atractiu, còmode i acollidor amb una distribució endreçada.

BIBLIOBUSOS

Hi ha 12 bibliobusos a Barcelona, dels quals 10 són de la Xarxa de biblioteques de Barcelona. Els altres 2 són del servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. La seva funció és atendre municipis d'arreu del territori amb una població entre 300 i 3.000 habitants que no disposen d'una biblioteca estable. El setembre de 2016 els bibliobusos de la província de Barcelona donaven servei a 110 municipis amb prop de 161.000 habitants.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada