dimecres, 31 de març del 2021

París, la ciutat de la llum

 


INTRODUCCIÓ

És la capital i la millor ciutat de la República Francesa. Amb una població de 13.067.000 habitants, 2.211.297 dels quals hi viuen al municipi de París. El gentilici dels habitants és parisenc (m) o parisenca (f).

La ciutat de París, dins dels seus estrets límits administratius, té una població de 2.273.305 habitants al 2015.

La zona de París és, juntament amb la de Londres, un dels nuclis econòmics més importants d'Europa. Coneguda també com la «Ciutat Llum» (la Ville lumière), és la destinació turística més popular del món, amb més de 42 milions de visitants estrangers per any.  


VOLS

 

Anar a Paris et pot costar de 110€ a 820€, depenent de l'època de l'any i la companyia amb la que viatgis. El vol dura aproximadament dues hores.

            

 

CLIMA

El clima de París és oceànic. Les precipitacions són una mica abundants encara que no excessives, i estan repartides al llarg de tot l'any. Les temperatures són relativament suaus tot l'any. A l'estiu es poden superar els 30 °C pràcticament al llarg de tota l'estació, encara que rares vegades se superen els 35 °C. Les températures màximes solen arribar als 25 °C-30 °C i hi són molt típiques les tempestes. La primavera i la tardor són suaus amb abundants dies de pluja. L'hivern la temperatura mitjana és d'uns 4 °C.



PLATS TÍPICS

Aquests són alguns dels plats tradicionals de la cuina francesa:

Dolços                

Per als amants del dolç, la pastisseria francesa ofereix gran quantitat de pastes i pastissos en qualsevol racó de París.

Croissants

 

Els clàssics croissants, o  crossaint en francès, una mica més mantegosos que en altres països, es serveixen amb dolç o simples per esmorzar.  Estan a tot arreu i és una opció barata per a un dinar simple i ràpida. 

Pain au Chocolat

D'una massa similar al croissant, París té una altra delícia coneguda com Pain au Chocolat, o pa de xocolata. A Espanya es coneix com Napolitana (tot i el nom és una especialitat francesa). 

Crêpes

L'especialitat dolça local per excel·lència , són: les creps , discos de farina de blat als quals se'ls pot incloure xocolata fosa crema, gelat, o fruita sobre per després enrotllar el gust. També hi ha versions salades.

Macarons

Macarons , aquestes petites galetes acolorides que s'han posat molt de moda en els últims anys, tot i tenir arrels italianes, es van crear tal qual com se'ls coneix aquí a França. Es tracta d'uns pastissets elaborats amb ametlles mòltes, clares d'ous i sucre, i estan farcits amb ganache.

Soupe a l’oignon

Una sopa de ceba fregida amb mantega i oli a la qual a més se li afegeix l'element estrella de França, el formatge gruyere. És un plat típic ideal per a l'hivern ia més molt saborós. Prova-al restaurant més antic de París: Le Procope.


LLOCS PER VISITAR


Torre Eiffel



La Torre Eiffel, Tour Eiffel en francès, és una torre formada per una estructura reticulada de ferro colat.

Quan va ser construïda era el monument més alt del món, amb 300 metres d'altura, i pesava al voltant de 7.300 tones, tot i que avui dia es calcula que en pesa més de 10.000, a causa dels elements que s'hi han anat afegint: el museu, restaurants, magatzems, botigues, etc.

Notre - Dame

La catedral de Notre-Dame de París, o simplement Notre-Dame, era la catedral de l'arxidiòcesi de París (França). La catedral ha estat un dels monuments més emblemàtics de París des de bon principi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada