diumenge, 21 de febrer del 2021

Les posicions del bàsquet

 


Un equip de bàsquet pot tenir molts jugadors, però només cinc poden jugar en un partit alhora. Els jugadors d’un partit de bàsquet tenen assignades posicions de bàsquet: pivot, ala-pivot, aler, escolta i base.

 

Base

 El base és el jugador més important en el quintet titular de bàsquet perquè és el que comença la jugada, és el que decideix quina jugada fer, és el que en els moments decisius fica el triple per guanyar el partit, és un bon driblador i també per estadística és el més baixet dels equips, encara que hi ha excepcions, com per exemple: Magic Johnson jugador ja retirat, actualment els millors bases de l'NBA són: Stephen Curry jugador dels Golden State Warriors, Kyrie Irving jugador dels Brooklyn Nets i Damian Lillard dels Portland Trail Blazers.

 

Escolta

 L’escolta corre l’atac i sol ser el millor tirador de l’equip. L’escolta pot fer tirs des de llarga distància i també és un bon driblador, la majoria d’escoltes saben penetrar al aro bé i alguns fins i tot feien mates com: Vince Carter jugador ja retirat, actualment els millors escoltes de l’NBA són: James Harden jugador dels Brooklyn Nets, Devin Booker  jugador dels Phoenix Suns i Donovan Mitchell jugador dels Utah Jazz.

 

Aler

 L'aler juga contra jugadors petits i grans. Vaguen per tota la pista. Els alers poden marcar des de tirs llunys i propers. Tenen un bon driblatge i normalment penetren molt, quasi tots per no dir tots fan mats, l’estatura mitjana d’un aler és d’entre 195 cm a 205 cm. Actualment els millors alers de l’NBA són: LeBron James jugador de Los Angeles Lakers, Kawhi Leonard  jugador de Los Angeles Clippers  i Jayson Tatum jugador dels Boston Celtics.

 

Ala-pivot

L’ala-pivot fa moltes de les coses que fa un pivot, jugant a prop de la cistella mentre rebota i defensa jugadors més alts. Però els ala-pivots també prenen tirs més llargs que els centres. Es un jugador clau en el equip. La seva estatura mitjana es de

203 cm a 211 cm. Actualment els millors ala-pivots de l’NBA són: Anthony Davis jugador de Los Angeles Lakers, Giannis Antetokounmpo  jugador dels Milwaukee Bucks i Kevin Durant jugador dels Brooklyn Nets.

 

Pivot

 El pivot és el jugador més alt de cada equip i juga a prop de la cistella. En atac, el centre intenta marcar en tirs propers i rebotar. Però, en defensa, el centre intenta bloquejar els tirs contraris i rebotar les seves faltes. L’estatura mitjana d’un pivot es de 208 cm cap a dalt. Actualment els millors pivots de l’NBA són: Nikola Jokic jugador dels Denver Nuggets, Joel Embiid jugador dels Philadelphia 76ers i Karl-Anthony Towns jugador dels Minnesota Timberwolves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada